Форум Великої Олександрівки

Теми для публікацій та розмов


Спорт
6 червня 2008 (адміністратор)

Воїни-інтернаціоналісти
6 червня 2008 (адміністратор)

Оздоровлення
6 червня 2008 (адміністратор)

Охорона здоров’я
6 червня 2008 (адміністратор)

Галузь освіти
6 червня 2008 (адміністратор)

Дивитись всі теми смт

Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Ip: 213.160.137.166 Тема: Район електричних мереж
У Великій Олександрівці використання електроенергії в широкому масштабі розпочалося з 1928 році, коли була введена в експлуатацію ГЕС. Після війни вона стала тепловою електростанцією, що працювала на рідкому паливі.
З 1958 року постачальником електроенергії стала Каховська ГЕС.
Щороку споживання електроенергії в районі збільшувалося, про що свідчать відповідні цифри: якщо в 1980 році було спожито 45,5 млн. кіловат годин електроенергії, то в 1985 – 54,3 млн. кВт-годин, а до кінця 1988 року - вже 61 млн. кВт. годин.
Для безперебійного і якісного постачання електроенергії спожива-чам, за роки 11 п’ятирічки в районі реконструйовано і заново побудовано 170 кілометрів ліній електропередач різної напруги, що складає 14 відсотків їх загальної кількості.
Для покращення електропостачання всі районні підстанції були об’єднані між собою новими довговічними лініями електропередач напругою 35 кіло-ват, що дає можливість ремонтувати будь-яку лінію без відключення. Все це досягнуто завдяки самовідданій праці колективу району електромереж. Про це свідчить той факт, що половина всього колективу організації носила зван-ня „Ударник комуністичної праці”. Їх покликання – нести людям світло, теп-ло, радість і гарний настрій.
З 1958 року і до виходу на пенсію працював на підприємстві елект-ромонтером оперативно-виїзної бригади Михайло Іванович Гуслік, ветеран праці, наставник молоді. Він навчив своєї професії і виховав багатьох елект-ромонтерів. Значний внесок у справу електрифікації та безперебійного елект-ропостачання споживачів зробили ветерани підприємства Григорій Кузьмич Воронін, Іван Васильович Ромашко, водій Михайло Федорович Кориневич. Заслуговують слів вдячності кавалер ордена Трудового Червоного Прапора, справжній майстер-золоті руки Віктор Мануїлович Децик, кавалер ордена Дружби народів, диспетчер Віктор Олександрович Сарана, водій Михайло Максимович Усаченко та багато інших.
З 1995 року згідно з наказом №148 від 11.08.95 р. ДЕК „Херсонобле-нерго” перейменовано на ДАЕК „Херсонобленерго”. Підприємство взяло участь у приватизаційній кампанії.
З 1999 р. згідно з наказом №19 від 29.01.99 р. ДАЕК „Херсонобленерго” пе-рейменовано на ВАТ ЕК „Херсонобленерго”. Відповідно до цього наказу Великоолександрівський РЕМ став районом електрозабезпечення і електри-чних мереж.
Нині Великоолександрівський район електрозабезпечення і електри-чних мереж є структурним підрозділом ВАТ ЕК „Херсонобленерго”. Його фінансово-економічна діяльність пов’язана з подачею електроенергії спожи-вачам незалежно від форм власності. Нинішнє енергообладнання дає можли-вість забезпечувати всіх споживачів району електроенергією в достатній кі-лькості.
З 1958 р., змінюючи один одного начальниками району електромереж були Г.І.Кушнаренко, А.П.Лісничий, О.Я.Чернявський, В.О.Судавцов. У березні 2004 р. начальником Великоолександрівського РЕЗ і ЕМ призначений І.В.Головко.
На сьогоднішній день колектив підприємства складає більше 100 чоловік. Гідно несуть традиції енергетиків: черговий ПС 35/10 М.І.Лисенко, старший диспетчер В.Р.Калатун, диспетчери О.О.Дейніченко, А.С.Ярошевич, майстер Калінінської дільниці В.В.Сидорович, майстри РЕЗ і ЕМ О.О.Кучеров, П.І.Іванов, електромонтери БЦРЛ Ю.А.Нагірний, І.М.Усаченко, електрослюсар О.Д.Сидоренко, електромонтер релейного цеху С.В.Гавенко, працівники енергозбуту Г.Я.Кіріченко, В.С.Лупін, Ю.О.Пересунько, Н.О.Титаренко, В.В.Шаргородський, С.П.Омельянчнко.


6 червня 2008


1


  Закрити  
  Закрити